Friday, May 20, 2011

.tangisan.


wah-wah.tajuk nak pasrah.bukan aku yang bertangis tangisan ini semua.hanya sekadar mem-promot-kan movie yang ditonton. maaf ye.bukan nur kasih yang hebat di huru-harakan disemua pelusuk. semua orang beria benor nak p tengok. sebab katanya-lah kan HANYA DI PAWAGAM. katanya-lah.aku menaip jek.jadi apakah movie tangisan yang aku nak kecoh-kecoh ni?jeng2.lek lu.aku orang-nya kelasik sikit.biase-lah.orang lama. so sapa yang rasa mcam tak suka kelasik, sila la tutop page ini.ehh.ehhh.nanti la.maen-maen jek.jangan la tutop.maken kurang kang orang bace di blog usang ku ini.ewahh.


so back to the point, movie nya adalah,, TEARS OF THE SUN,,




kau penah tengok ke?aku tawu mesti tak penah punya.jadi aku syorkan.best weyh wa cakap sama lu.sure do bring a lot of tears in the house. memang aku ini cepat tacing,tapi yang ini betol-betol touch from skin direct teros kat ur heart.tak maen corner2 pun.

so main plot adalah kombat-kombat.pasal african n askar amerika lah konon penyelamat nya.dok perang-perang.pastu ada pembelot lah bagai.yadayadablabla. Abah aku yang bukak. aku macam "ek eleh,pe jek lah cite dok tegolek sana sini,pastu tersembor darah,jap agy ada pulak yang terpelanting".aku maen kombat nan kucing aky lagi best kot.


tapi.bila dah mendalami cerita tu,pehhh.gua layan sekali. kau tawu, ada ke patot dia p potong pompan tu punya ehemehem.gila ke hampe-kan. meh cini aku potong kau punya anu tu baru kau tawu seksa sikit.*teros emo.pastu yang lagi macam tuuutt **** tuuttt**.dia boleh pulak biakan je pompan tu mati.leper teros orang tu dieorang kerjakan.

so.saranan-nya.yok tengok yok bersama-sama. untuk yang dah tengok tu, ngok jek-lah lagi heh *penat aku wat post ni. atau buat-buat lah tak penah ngok cite ini.

happy watchig bebeh-olls.chow


Monday, May 16, 2011

.holiday 1.

dari tadi dok tenung laptop ini.mungkin sebab dah lama no tak update.so semua taw cuti sudah bermula.4 bulan beb.tak macam hebat pulak untuk aku ternak lemak kan.so permulaan ternakkan lemak dan aktivit pertama yang dilakukan adalah MAKAN. and yes, i adore food so much. so memang hobi makan jek lah kan.starting tok percutiaan 4 bulan ini, kita jengah kedai ikan ini.best.sedap.lagi best bila orang belanja lah kan.jom, terliur kan diri bersama aku.sebab aku pun dah terliur bila buat post ni.sekian. *teros lari ke dapor rumah.LAPAR!!







Sunday, March 27, 2011

I bet you don’t know how many tears I've cried for you, or how much I doubt myself everyday and the only thing that bothers me is that the love that still exists for you that will never disappear though many things happen.








Sunday, March 20, 2011

.sunset.

clouds come floating into my life, no longer to carry rain or usher storm, but to add colour to my sunset sky.








thank you love for the sunset sightseeing.

Wednesday, March 2, 2011

.sedetik lebih.

video pernikahan intan & izzuan. i just can't stop crying watching this. enjoy :]


video

" You don't marry someone you can live with - you marry the person who you cannot live without."

much love,


Thursday, February 24, 2011

.puan shariffah raguan.

Awww.begitu lawak bila orang dah mula panggil akak aku ni puan.tergolek-golek melihat muka cik kak eh salah puan kak (gonjeng no ayat ini) bila orang panggil dia puan, mula-lah dia buat muka macam orang tahan kentot tu. Ok buat pengetahuan semua akak ku sudah kawen.dari tajuk pon dah boleh agak kan.oleh itu, aku masih tak percaya dia dah ada suami.lagi tak percaya bila dia sendiri tak percaya yang dia dah ada suami.lagi-lagi –lah tak percaya bila suami dia tak percaya yang dia dah punya suami.eyh salah.dia dah jadi suami.huh.ok, malas nak tulis pepanjang.tatap jek-lah gambar-gambar berikut.jangan risau.anda tidak akan sesat ketika melihat koleksi peribadi saya ini (malu-lah gitwee bila ada koleksi sendiri).cik tembun sorang ini akan tetap memberi ulasan terhadap setiap gegambar tersebut.kalau ada sebarang pertanyaan sila la tweet saya ok. (tetiba nak kale biru.kunun dah terlink lah tu taw.macam aku ada twitter pulak kan* takyah la nak tekan bebetol eyh.aduhai) atau mungkin anda,anda,atau mungli tu yang kat belakang anda memerlukan photographer amature kerana terkesima atau terlalu kagum melihat foto-foto berikut.sila lah jangan nagis ok.saya paham perasaan anda.atau mahu teruskan ke-ter-haru-an anda itu sila-lah ye buat tempahan.saya memang tak kesah nak ambil-ambil gambar ni.tp upah kasik la sikit ye.choyyy.hahah.*hanya gegurawan semata-mata.saya memang suka up-up kan sikit diri.sebab tu tinngi.*nengok aku up-kan lagi.maaf,,,cop-cop.fefoto berikot mungkin penah lihat di fb.tapi cuba abaikan.buat-buat macam tak pernah tengok ye kawan-kawan.sebab kawalan terhadap fb lebih terkawal jika dibanding kan dengan blog yang memang sudah tak terkawal.

Kita mula dengan bismillah.muka jangan ketat sangat.aku tahu gamabr-gambar aku hebat.ok, mari terjah bebeh

Hari-hari diambang perkahwinan :


ini semua foto-foto ketika membuat berkat.ye.semua reriben tu kreatif dan tunjuk ajar oleh puan intan itu ok.yang gambar aku ini terjadi pabila 3 hari 3 malam tak mandi,masih memakai baju yang sama dan masih mengadap hot glu dan riben-riben itu.gila teros.so,hati-hati ye jika nak buat gubahan sendiri. "i'm always right"-lah sangat kan.

____________________________________________________________________

kemudian malam berinai:

gambar sikit sahaja sebab semua macam taknak layan aku.kesian kot.sedih jek.punya-lah semangat nak amek gambar.lek jek tanpa segan silu dan memikir keadaan hati ku yang sensitip ni,aku dihalau bertubi-tubi oleh semua orang.kesian kan.*sambil lap hingus yang dah terkeluar.sambung terjah yok. *sobsob:

wallah.jadi nya macam kurang merah.tapi bile lama sikit henna tu jadik macam memang cantik dan merah.

____________________________________________________________________

kemudian disusuli dengan majlis khatam.

dikatami bersama puan pengantin dan mila (kawan suraiya-my sister) dan kak shikin (kb-kin besar,,aku kk-kin kecik,,comel kan.aku tahu :) ) bestie intan.jom usha aweks ini khatam :



aku comel kan.supan pulak tu.aku tahu lagik.


aweks-aweks yang comey bertudung hitam tu ehem2.tu pasal kena pakai tudung hitam dan mereka menjadi photographer yang hebat dan pengapit yang setia .teehee~ ___________________________________________________________________

ok.ini pula fefoto untuk majlis pernikahan pada hari sabtu 12/2/2011 bersamaan 9 Rabiulawl 1432H.di rumah cik tembun dan family.

inilah geng cik tembun.terima kasih datang.dari puncak alam wooo.perkenalkan.dari kiri meah,gayah dan tipah.


keluarga pihak perempua.iaitu aku and da family.maaf umi.pose tok kali yang kedua terlalu semangat sampai tak perasan kin tutop muka umi.hee



gambar bawah ini the most cantikest la senang cerita.sebab tembun ada.yeay.tahu jugak dah


geng pihak lelaki dengan tema oren.awummm gitu.bila aku cakap free-style semua pose tanpa henti sampai peloh jari-jari dan anak tekak aku.


ok masa berlangsung nya akad nikah ni.bacaan taklik *kalau tak silap.aku pasti cuma tak sure jek.tangan aku dah sejuk bukan maen.macam aku yang nak kawen pulak kan.lepas sahaja selesai.alhamdulillah dengan sekali nafas,intan dan abg wan sah digelar suami ister.dah jadi bini orang dah akak aku sorang ni.hish.lepas tu, sesi pepelok berlangsung.dah macam dalam drama tamil dah kot time tu.muka dah la macam2 sikit.so penagisan tu makin menjadi lah kan.tak pon macam time nengok cerita hindustan.lepas tu yang kalau hero dia mati .kita punye beria nages sampai habis semua air keluar tu.haa,,macam tu lah jugak situasi nya.


pasangan bahgia.orang baru kawen malu-malu kunun.semoga kekal lah rumah tangga (RT) dan kebahagiaan RT *orang moden menngunakan short form lah konon*hingga ke akhir hayat mereka.amin.
____________________________________________________________________

dan disambung pula dengan
majlis bersanding pada malam-nya :

ini adik-adik comel.macam aku jugak lah senang cite.gatal budak-budak ni.kecik-kecik dah pandai pegang2 tangan.tapi seb naik comel macam aku kan.so di maafkan.



geng tembun lagik.ok.sayang semua.pelok2

terima kasih kepada najib,fattah dan cik honey seri yang sudi hadir.kawan lama *sejak skulah rendah tu.yang dah hilang sebenarnya cik seri tu.tapi akhir nya berjaya di jumpai. macehh fattah bawak seri.rindu gila kat kau.cakap non stop.maseh seperti dulu.kau dah boleh masok geng kak 6 seyh.tapi yang pasti aku lagik tinggi dari kau.muahahahah.*gurau ok sayang,,but i meant it.heheh..hahha.



kan aku dah cakap.memang suka hindustan2 ni.dah maen lari2 pulak dah kan.aduhai.

time ini.aku rasa gades cun berbaju merah 2 orang kat depan tu memang tersemangat sekali.maaf ye geng cik tembun.first time tembun rase macam tu.tu yang sampai maen tolak jek semua orang.janji aku dapat bunga tu.



Alhamdulliah,syukur kepada Allah.majlis intan berjalan dengan lancar.everthing turn out beautiful and perfect *especially me (lempang sekali *sedarkan diri sendiri).i know intan would not asked anything more bila semuanya great.may their wedding and journey as husband and wife always be blessed by Allah.InsyaAllah.terima kasih kepada semua yang hadir.